Nehezen fogadja el az ember, hogy bizonyos életkor után az eddigi életvitelén változtatnia kell, ha azt szeretné, hogy továbbra is egészséges, fitt, saját magának is elfogadható legyen.
Így voltam ezzel én is. De aztán rájöttem, ha a változást fokozatosan vezetem be, okosan, nagyobb lemondások nélkül és ami fontos nem sok anyagi ráfordítással sikerül megoldanom, akkor életem végéig meg is tudom tartani.

Eddig 5 hónap alatt sikerült leadtam 8 kg-ot, most már a lényeg, hogy ezt tudjam is tartani.
Remélem kedves olvasó ha hasonló gondokkal küzdesz neked is tudok segíteni saját tapasztalatom megosztásával. :-)

2015. április 9., csütörtök

Sajtos rúd diétásan




Nagyon szeretem a sós rágcsálni valókat, de bizony nem éppen diétás étel. Teljesen azért nem mondtam le róla, ezért elkészítettem a szénhidrát mentesebb, egészségesebb változatát. Vendégeim is megkóstolták és nagyon dicsérték. Igaz, hogy kevesebb kalória tartalmú, de azért nem szabad belőle mód nélkül falni. Kalória értéke megtalálható a Kalóriabázis.hu oldalon.  

Hozzávalók:
30 dkg Dia-Wellness lisztkeverék (50 %-kal csökkentett ch)
1 sütőpor vagy 1 kk szódabikarbóna
15 dkg kókuszzsír
15 dkg reszelt sajt (+ 5 dkg a tetejére)
2  kk parádi vagy himalája só
1 tojás (+ 1 tojássárgája a tetejére)
3 ek tejföl (tehetünk kicsivel többet is, ha úgy kívánja)
szezámmag, lenmag, egész köménymag (opcionális)



Elkészítése:

A lisztet elkeverem a sütőporral, elmorzsolom vagy hozzákeverem a kókuszzsírt, hozzáadom a tojást, sót, reszelt sajtot és végül a tejfölt, jól összegyúrom és egy órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe teszem. 

Lisztezett deszkán fél cm-es vastagságúra kinyújtom, megkenem tojássárgával, megszórom reszelt sajttal, szezámmaggal.  Kb. 1x8 cm-es csíkokra vágom sütőpapíros gáztepsibe rakom és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm.

Most az egyik felét sajttal, a másik felét szezámmaggal szórtam, de lehet mindkettővel egyszerre.





Eredeti recept: http://receptek-liza.blogspot.hu/2011/01/sajtos-rud-egyszeruen.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése