A brokkoli egyik legfinomabb zöldségféle, szuper élelmiszer.
Vitaminokban - különösen karotinban és C-vitaminban - gazdag. Sok
értékes ásványi anyagokat, antioxidánsokat és emészthető rostokat is tartalmaz. Az
érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, mert a többi káposztafélénél
könnyebben emészthető.
Hozzávalók:: 1 fej brokkoli, 10 dkg sovány túró, 1 ek lenmagolaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Rózsáira szedem a brokkolit, megmosom és kevés vízben puhára párolom (kb 6-8 perc). Leszűröm, villával összetöröm, hozzákeverem a túrót, a lenmagolajat, ráreszelem a fokhagymát. Ízlés szerint sózom, borsozom.
Így is maradhat, de én egy kicsit mixerrel átdolgoztam, hogy krémesebb legyen.
Fogyaszthatjuk teljes kiörlésű pirítóssal, abonett kenyérrel.
Ez az adag két szelet kenyérre (több szelet abonett kenyérre) is elegendő, ezért felét eltehetjük hűtőbe másnap is ugyanolyan finom.
Hozzávalók:: 1 fej brokkoli, 10 dkg sovány túró, 1 ek lenmagolaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
Rózsáira szedem a brokkolit, megmosom és kevés vízben puhára párolom (kb 6-8 perc). Leszűröm, villával összetöröm, hozzákeverem a túrót, a lenmagolajat, ráreszelem a fokhagymát. Ízlés szerint sózom, borsozom.
Így is maradhat, de én egy kicsit mixerrel átdolgoztam, hogy krémesebb legyen.
Fogyaszthatjuk teljes kiörlésű pirítóssal, abonett kenyérrel.
Ez az adag két szelet kenyérre (több szelet abonett kenyérre) is elegendő, ezért felét eltehetjük hűtőbe másnap is ugyanolyan finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése